17:30

IFK Kungälv

Referat: SK Höjden - IFK Kungälv

Årets första hemmamatch för P16 bjöd på derby mot Kungälv och ett helt fantastiskt bandyväder, helt vindstilla och -3 C.
Vi börjar matchen bra och har ett jätteläge att ta ledningen redan i matchen första anfall men får inte in bollen vilket speglar första 20 minuter rätt bra, bra spel, fina kombinationer där vi borde haft en ledning med ett par bollar om vi fått utdelning.
Men som så många gånger när ett lag har kommandot och skapar chanser som inte resulterar tar Kungälv ledningen på en hörnretur, snopet och mer snopet blir det när dom en minut senare i minut 22 även gör 0-2.
Frustrationenövergår snabbt i jubel när Lukas skaffar sig ett friläge och lägger in 1-2, viktigt.
När sedan Jensen dribblar sig fram och bara minuten senare gör 2-2 med en handledare upp i krysset känns det rättvist.
Jakob gör sedan ett psykologiskt tungt mål när han trycker in 3-2 precis innan halvtidsvilan.
I andra halvlek blir vi mer passiva, låter Kungälv ta över taktpinnen, det bra spelet från första är som bortblåst. Vi har för dåligt tempo i både skridskoåkning och passningstempo trots detta skapar vi en del chanser som nästan resulterar, men Kungälv är tuffa att möta i försvaret och spelar tufft och på gränsen i många fall , borde fått ett par utvisningar mot sig när vi blir nerdragna i frilägen men så är det ibland.
När Kungälv gör 3-3 på ett mäktigt distans skott i 64 min står sedan matchen och väger och kan gå hur som helst men i den 80 min hittar Felix med en fin passning Albin som drar till och får drömträff, bollen går stolpe in och vild glädje utbryter.
Vi håller undan och vinner matchen med 4-3 men trots detta är det lite bistra miner i omklädningsrummet, viisst kan vi bättre killar men ni gör en gedigen insats som trots allt som ger två poäng. Räcker så killar, bra kämpat.